کمک مالی آمریکا به احزاب پانایرانیستی برای همکاری در کودتای ۲۸ مرداد و سرنگونی دولت دکتر مصدق
انتشار اسناد جدید از کودتای آمریکایی-بریتانیایی ۲۸ مرداد، حاکی از آنست که آمریکا برای کسب همراهی در سرنگونی دولت مصدق، مبالغ کلانی را به عدهای از روحانیون و احزاب ناسیونالیستی و پانایرانیستی مثل حزب سومکا و حزب آریا پرداخت کرده است. این واقعیات بار دیگر نشان از آن دارد که دکتر محمد مصدق و دولت او، نه یک ناسیونالیست یا ملیگرا یا پانایرانیست، که صرفاً مردی وطندوست و مردمدوست بوده و اتفاقاً این ناسیونالیستها، پانایرانیستها و امثال دیگر احزاب نازیستی و نژادپرستی بودهاند که برای سرنگونی دولت او از دول متخاصم پول میگرفتهاند تا به آرمان او و به آرمان پیشرفت و ترقی کشور و «به ایران» خیانت کنند.
شباهت آرم احزاب پانایرانیست و سومکا و آریا با حزب نازی هیتلری را در اینترنت جستجو کنید.
باراک اوباما و پذیرفتن نقش آمریکا در براندازی دولت مصدق
۱۸ خرداد ۱۳۸۸
دولت مردمی دکتر محمد مصدق در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ با کودتایی که آمریکا و سرویس اطلاعاتی بریتانیا در ایران (به سرپرستی شاپور ریپورتر) ترتیب دادند، سرنگون شد و یکی دیگر از فرصتهایی که ایرانیان برای برقراری حکومت دموکراتیک به دست آورده بودند، با دخالت آمریکا و انگلیس از بین رفت. از آن زمان، دولتهای مداخلهگر و حکومت پهلوی میکوشیدند تا منکر نقش آمریکا و بریتانیا در این واقعه شوند و کودتای ۲۸ مرداد را «قیام خودجوش مردمی» بنامند. تعدادی از نویسندگان و تاریخنویسان و سیاست بازان نیز از روی نادانی یا برای خوشخدمتی با آنان همدست شدند و کوشیدند تا این جنایت فجیعی که در حق یک ملت رنجدیده و ستمکشیده شده بود را منکر شوند و ننگ آنرا از دامان قدرتهای سلطهگر بزدایند.
پس از پنجاه سال از آن تاریخ، برخی از اسناد محرمانه وزارت امور خارجه بریتانیا از طبقهبندی خارج شد و منتشر گردید. اسنادی که به دخالت بریتانیا در کودتای ۲۸ مرداد اشاره داشت. سپس خانم مادلین آلبرایت- وزیر امورخارجه وقت آمریکا در زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون- این دخالت ویرانگر را پذیرفت و از اینکه آمریکا فرصت طلایی دستیابی ایرانیان به دموکراسی را از آنان گرفته بود، عذرخواهی کرد. اکنون برای نخستین بار یک رئیس جمهور ایالات متحده، نقش آمریکا در براندازی حکومت مردمی دکتر مصدق را میپذیرد. باراک اوباما در سخنرانی خود در قاهره (۱۵ خرداد ۱۳۸۸) به صراحت میپذیرد که «ایالات متحده در دوران جنگ سرد، در سرنگونی دولتی نقش داشت که بطور دموکراتیک انتخاب شده بود». سخنرانی مهم و تاریخی اوباما را در اینجا ببینید و بشنوید(+) نمیدانم پس از این سخنرانی، آن دسته از تاریخنگاران و سیاستبازان ما دوباره به کدام لطائفالحیلی متوسل میشوند تا کودتای ۲۸ مرداد را خیزش خودجوش مردمی بنامند.
علاوه بر این، کمیته مجلس عوام بریتانیا از لندن خواسته است تا به منظور بهبود روابط دوجانبه خود با ایران به دخالت بریتانیا در سقوط مصدق اعتراف کند(+). سالهاست که عدهای از سیاستورزان و محققان در ایران برای بدست آوردن دل استعمارگران و همراهی با مقاصد نوین آنان، به دلجویی و توجیه اعمال دخالتگرانه و رفتارهای غیرانسانی آنان میپردازند. از جمله آنکه در باره اردشیر و شاپور ریپورتر(+) دست به سکوت میزنند و یا کودتای ۲۸ مرداد را اصولاً کودتا نمیدانند و ادعای دخالت بریتانیا و آمریکا در آن را تصورات «دایی جان ناپلئونی» یا «توهم توطئه» قلمداد میکنند. دو اصطلاحی که شیوع آنها نیز نتیجه توطئهای استعماری بوده است. این در حالی است که در این اواخر دستکم سه بار شخصیتهای برجسته و نهادهای رسمی آمریکا و انگلیس بر این دخالتها صحه گذاردند و حتی خواستار عذرخواهی از مردم ایران شدند.
همچنین بنگرید به:
تمسخر نظریه توطئه
انتشار اسناد رسمی طراحی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ توسط سیا
سلسله برنامههای رادیو فردا برای بررسی وقایع ۲۸ مرداد ۳۲
زمینهچینی CIA برای سرنگون کردن محمد مصدق
رفتار شائبه برانگیز و هیتلرگونه پان ایرانیست ها در خوزستان
۳ مهر ۱۳۹۲
از حدود اوایل قرن بیستم میلادی قدرتهای استعماری موفق شدند تا با گسترش و تبلیغ ناسیونالیسم و ایجاد تفرقههای قومیتی، چندین جنگ و نزاع که برخی از آنها به نسلکشی و جنایت علیه بشریت منجر شد، در ایران، خاورمیانه، هند و دیگر نواحی جهان به راه بیندازند. قتلعام ارمنیان و آشوریان نمونههای بارزی از این نسلکشیها بود که توسط ناسیونالیسم ترکگرا انجام پذیرفت.
در ایران و همزمان با جنایات نژادپرستان آریاگرای نازی در اروپا، حزب پانایرانیست رفتارهایی از خود نشان داد که شائبه نفرتپراکنی میان مردم و نسلکشی و تصفیههای قومیتی را به ذهن متبادر میکرد. هر چند که اتحاد و همبستگی و همدلی مردمان ایران فراتر از آن بود که بتوانند به انجام چنین مقصودی تحریک و متقاعدشان کنند و بتوانند با رفتارهای فاشیستی بذر عداوت و دشمنی را در میان این مردم متحد که آرمانها و رنجهای مشترک دارند، بگسترانند. روی دیگر این ماجرا، حمله ناسیونالیستهای عربگرا به زعامت صدام حسین به ایران بود که فاجعه دیگری را برای مردم دو کشور و منافع بیشمار سیاسی و اقتصادی را برای سلطهگران غربی رقم زد.
اکنون نیز بازماندگان آن طرزفکر نژادپرستانه (و یا کسانی که بیتوجه به تفاوت ملیگرایی و میهندوستی بطور ناخواسته به آن راه افتادهاند) با امثال چنین سخنانی دست به انکار هویت دیگران میزنند که «اعراب خوزستان عرب نیستند، بلکه فقط به زبان عربی سخن میگویند». همانطور که عده دیگری نیز بجای «ترک» و «زبان ترکی» از لفظ «آذری» و «زبان آذری» استفاده میکنند که معنا و مفهومی بکلی متفاوت دارند. در حقوق بینالملل امروز و در تعاریف نژادپرستی و تبعیض نژادی، به اینگونه سخنان و رویکردها «هویتزدایی» میگویند و آنرا مصداق «جنایت علیه بشریت» بشمار میآورند.
تجمع شائبه برانگیز حزب پان ایرانیست در آبادان
گاهی یک عکس بهتر از هزار تحلیل و تفسیر و روشنگری است. عکس تجمع سیاهجامگان حزب پان ایرانیست (لباسهایی به رنگ «یونیفورم سیاه» فاشیستها) در میان نظامیان نیروی دریایی آبادان که آرمها و لباسها و بازوبندها و پرچمها و حرکات و اطوار آنان، مشابه و نسخه بدلی از فاشیسم و هیتلر و حزب نازی و هولوکاست آریاگرایانه آنها است.
شاید هیچ چیز بهتر از عنوان نشریه ارگان این حزب نباشد که با خط قرمز خونین عبارت «خاک و خون» بر آن دیده میشد.
مردمان خاورمیانه از منازعات و برتریطلبیهای خشونتبار ناسیونالیستی و قومگرایانه و افراطگریهای مذهبی در منطقه خستهاند و در سده اخیر بهای سنگینی برای آن پرداختهاند. بهایی که معادل با نابودی انسانها، ویرانی شهرها و کشتزارها، تباهی اخلاق و اجتماع، و انحطاط رونق اقتصادی و شکوفایی صنعتی بوده است.
پانها و نفرتپراکنی میان مردم
۶ فروردین ۱۳۹۱
برنامهها و فعالیتهای فاشیستی- ناسیونالیستی مبتنی بر «پان» (اعم از پانایرانیسم، پانترکیسم و امثال آن) برخلاف معنای لغوی و ظاهری وحدتگرایانهای که از آن بر میآید، نه تنها موجبات اتحاد و همبستگی مردم را فراهم نکرده است و نخواهد کرد، که در عمل مقدمات تفرقه و نفرتانگیزی میان مردم را تدارک دیده است. اینگونه فعالیتها که با هدایت و تحریک قدرتهای استعماری انجام میشود، منحصراً در کشورها و جوامع عقبافتاده که درک و آگاهیهای عمومی و متوسط مردم اندک است و راحتتر میتوان از آنان بهرهکشی کرد، دیده میشوند.
همچنین بنگرید به:
روز جهانی رفع تبعیض نژادی و گفتارهایی در باره ملیگرایی، غرور ملی و وطندوستی
شورای روابط خارجی آمریکا و تلاش برای تقویت ناسیونالیسم در ایران