Skip to content
 

اندکی در باره آموزش ساخت سایت و راهنمای وبلاگ نویسی

این گفتار را مدت‌ها پیش خانم بخشایش برایم نوشته بود. از آنجا که گمان می‌دهم به کار علاقه‌مندان دیگری نیز بیاید آنرا با اندکی ویرایش و اصلاح جملات در اینجا می‌آورم:

۱- اگر می‌خواهید از سرویس‌های رایگان وب‌نویسی استفاده کنید که مجهز به خروجی xml و نسخه‌های پشتیبان معتبر و قابل اتکا باشند، از زبان فارسی و تقویم ایرانی پشتیبانی کنند، متعهد به حفاظت از آثار کاربران باشند، پشتیبانی سریع و ۲۴ ساعته داشته باشند، آگهی تبلیغاتی در وبلاگ‌ها نگذارند، امکان آپلود عکس و رسانه داشته باشند و امکانات فراوان و گسترده‌ای را در اختیار کاربران قرار دهند، بهترین و مناسب‌ترین‌ها عبارتند از بلاگر و وردپرس.

۲- اگر می‌خواهید هیچ نسخه پشتیبان و خروجی xml معتبر که شرط اصلی و اولیه هرگونه وب‌نویسی است به شما داده نشود، تعهدی برای حفاظت از آثار به شما داده نشده باشد، قابلیت آپلود عکس و رسانه نداشته باشند و امکاناتشان به طرز عجیبی ابتدایی باشد، صبح که از خواب بلند می شوید و دکمه را فشار می‌دهید، یک صفحه بیاید که رویش نوشته شده باشد: «وبلاگ شما بدستور مقامات حذف شده است»، اگر وبلاگتان و محتویاتش برایتان اهمیتی ندارد و یا اینکه اصلاً دوست داشته باشید روی یخ بنویسید، بهترین و مناسب‌ترین‌ها عبارتند از انواع و اقسام سرویس‌های وبلاگ رایگان وطنی. 

۳- اگر می‌خواهید نتیجه زحمات شما منجر به افزایش اعتبار خود شما و سایت یا وبلاگ شما شود و نه دیگران، حتماً از دامنه/ دومین شخصی (همان نشانی اینترنتی) استفاده کنید.

۴- اگر می‌خواهید دامنه شخصی شما که مهمترین بخش وبلاگ یا وب‌سایت شماست، کاملاً در اختیار خودتان باشد و نگرانی‌ای بابت تغییر مالکیت آن نداشته باشید، دامنه خود را بطور مستقیم و بدون واسطه در nic.ir یا name.com ثبت کنید. اولی برای دامنه‌های ملی و دومی برای دامنه‌های بین‌المللی.

۵- بهترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای سایت یا وبلاگ‌ شخصی روی دامنه و هاست شخصی در درجه اول عبارت است از وردپرس فارسی و در درجه دوم جوملا.

۶- بهترین، دقیق‌ترین و سبک‌ترین کنتور و نرم‌افزار آمارگیر روی وردپرس شخصی عبارت است از Short Stat  و Simple Hit Counter.

6- هنگام نوشتن متاتگ فارسی، بین کلیدواژه‌ها حتماً علامت کاما را به خط لاتینی (,) بگذارید و نه به خط فارسی (،). (اشتباه بسیار متداول)

۷- رتبه گوگل شما (رنکینگ) با هیچ خدعه و نیرنگی بالا نخواهد رفت مگر با نوشتن مطالب منحصربفرد و کپی‌نشده و دریافت لینکهای ورودی به آنها.

۸- آپلودکردن عکس و فیلم و صدا در سایت یا وبلاگ شخصی (همراه با نام نمایشی و کلیدواژه) موجب افزایش رتبه و اعتبار سایت و وبلاگ شما خواهد شد. آپلود کردن از روی ناچاری در روی سرورهای رایگان موجب افزایش اعتبار آنها و کاهش اعتبار شما خواهد شد. (فکر می‌کنید دارند بخاطر شما ضرر می‌دهند؟)

۹- اگر می‌خواهید یک روز که دکمه را فشار می‌دهید، ببینید سایت شخصی شما تبدیل شده به یک سایت دانلود آهنگ و ترانه و «گیم»، بروید سراغ یکی از این هزاران شرکت وطنی غیرمعتبر که فروشنده دامنه و هاست و خدمات اینترنتی هستند.

۱۰- اگر می‌خواهید ده برابر متوسط جهانی بابت خرید فضای میزبانی یا هاست پول بدهید یا یک دهم امکانات معمول را به شما بدهند، هر روز منت بار شما کنند، هر روز برای کمترین کاری که وظیفه‌اشان است، نازشان را بکشید، باز هم بروید سراغ همان مؤسسات وطنی که همه‌اشان بدون استثنا واسطه هستند.

۱۱- اگر می‌خواهید اولین بار که خواننده‌ای جدی به وبلاگ شما آمد، از آمدنش توبه کند و دیگر باز نگردد، یکی از این کارها را انجام دهید:

- ترتیبی دهید تا به محض باز شدن صفحه وبلاگ، یک آهنگ دلنشین برایش پخش شود. اگر با بازشدن هر یک از صفحات داخلی، آن آهنگ دوباره تکرار شود، بهترین حالت ممکن خواهد بود. چون بطور همزمان دو آهنگ یا حتی سه آهنگ مشابه را با هم خواهد شنید.

- یک چیزهایی در اینطرف و آنطرف وبلاگ بگذارید که بالا برود یا پایین بیاید، یا چشمک بزند.

- رنگ زمینه وبلاگ خود را تیره کنید با نوشته‌هایی به رنگ روشن.

- آنقدر عکس و فلش به وبلاگ خود اضافه کنید که باز شدن کامل صفحه به بیش از ۱۵ ثانیه زمان نیاز داشته باشد.

۱۲- اگر خواستید خواننده جدی مطمئن شود که فاقد تخصص و صلاحیت هستید، در نوشته‌های خود به ویکی پدیا استناد کنید.

۱۳- اگر خواستید خواننده بداند که شما یک سارق ادبی و هنری هستید، عکس‌ها، نقاشی‌ها و نوشته‌های دیگران را در وبلاگ خود بگذارید. اگر مأخذ واضح و کامل آن اثر ذکر نشود، تأثیرش بیشتر خواهد بود.

۱۴- اگر خواستید خواننده بداند که محتاج توجه دیگران هستید یا اینکه مطمئن شود که آنقدرها هم مورد توجه نیستید، یک فهرست طولانی و بلندبالا از پیوند به دوستان در حاشیه وبلاگ خود بگذارید.

۱۵- اگر می‌خواهید خواننده مطمئن شود که شما خودتان هم از دلایلی که آورده‌اید، مطمئن نیستید، جلوی جملات خود چندین علامت تعجب و علامت پرسش بگذارید یا بجای پاسخ نوشتن، پرسش‌های جدید پیش بکشید. مثلاً اگر کسی گفت: هیتلر آدمکش بود، شما بگویید: خب مگر موسولینی نبود؟؟؟!!!

۱۶- اگر دوست داشتید خواننده بداند نوشته‌هایتان برایتان اهمیتی ندارد و برای آنها وقت صرف نکرده‌اید، قواعد درست‌نویسی و فاصله‌گذاری را رعایت نکنید. به نیم‌فاصله‌ها بی‌توجه باشید و اهمیتی به مکان درست ویرگول و نقطه ندهید.

۱۷- آخری از همه مهمتر است: هیچوقت خواننده خود را احمق فرض نکنید.

مینو بخشایش

گفتارهای دیگر:

  1. در بارهٔ وبلاگ
  2. صفحه اصلی و راهنمای مطالب موجود در باره چارتاقی نیاسر
  3. سخن استادان در باره زمان درست جشن های ایرانی
  4. آغاز مبارزه جدی گوگل با سایت‌های اسپم فارسی و نقض‌کنندگان حق مؤلف
  5. پیشنهادی برای وبلاگ مادربزرگ
  6. روشنان آسمانی: پایان ساخت فیلم مستند از بناهای تقویمی ایران
  7. خواهش می‌کنم در انتخابات شرکت کنید و به میرحسین موسوی رأی بدهید
  8. سنگ‌نبشته‌ها و فرمان داریوش بزرگ برای ساخت آبراه سوئز در مصر
  9. اعتراض‌نامه‌ای در باره آقای فریدون جنیدی
  10. راهنمای زمان جشن‌ها و گردهمایی‌های ملی ایران باستان