اِستِر، نام زن یهودی و یکی از زنان خشیارشا یا اردشیر یکم هخامنشی و برادرزاده یا پسرعموی مُردْخای (معتمد و متنفذ دربار هخامنشی) بود که شرح حال او منحصراً در کتاب استر (سِفر استر) از مجموعه کتابهای عهد عتیق (تورات) روایت شده است. به موجب این روایت، هامان/ آمان وزیر با اجازه پادشاه قصد هلاکت یهودیان را داشت که استر نزد پادشاه شفاعت کرد و موجب تغییر نظر پادشاه و خلاصی یهودیان و اعدام هامان شد.
سپس استر و مردخای و عموم یهودیان از طرف پادشاه اجازه مییابند تا در همان روزی که قرار بوده فرمان قتلعام یهودیان اجراء شود (یعنی روز سیزدهم ماه آدار یا آخرین ماه سال) فرمان متضادی را اجراء کنند که به موجب آن میتوانستهاند هر کسی را که دشمن و بدخواه یهود تشخیص میدادهاند، به قتل برسانند.
پیرو اجرای این فرمان و به روایت کتاب استر از مجموعه کتابهای مقدس یهودیان، بیش از ۷۵۰۰۰ تن از اهالی قلمرو هخامنشیان به دست یهودیان و با اجازه پادشاه هخامنشی قتلعام شدند.
سندیت تاریخی بخشهایی از این روایت نامعلوم است و احتمال میرود که فرمان قتلعام اول (که انجام نشده) برای توجیه و مشروعیتبخشی فرمان قتلعام دوم (که انجام شده) ساخته و پرداخته شده باشد. واقعه ضدبشری قتلعام پوریم در روزگاران گذشته و حال همواره و مکرراً دستمایه و بهانهای برای افراطگری و خشونتورزی به نفع یهودیان و یا به علیه آنان بوده است. یهودیان هر ساله این روز یا روز پس از آنرا با عنوان «پوریم» جشن میگیرند.
آرامگاه منسوب به استر و مردخای امروزه در شهر همدان واقع است و زیارتگاه یهودیان است.