گاهی کتابی را مینویسی که میخواهی آنچه از گذشتگان بازمانده است را به دیگران نشان بدهی؛ میخواهی آنها را بشناسی و به دیگران بشناسانی. گاهی میخواهی تلاش کنی تا پاسخ پرسشی از مجهولات باستانی را بیابی؛ از دل کورهراههایی که رسیدن بدان دشوار و گاه ناممکن است. گاهی میخواهی فقط تحقیقی کنی برای موضوعی خاص؛ که سرگشتگی و گمگشتگی بخش جداییناپذیر آن است. اما گاهی چیزی مینویسی که گمان میکنی همه آنچه تاکنون کردهای، مقدمهای برای رسیدن بدان بوده است. فکر میکنی همه آرمانها و آرزوهایت را در دل آن نهادی. فکر میکنی کمتر نوشتهای میتواند جای آنرا پر کند. حس میکنی انتشار هیچ کتابی تاکنون نتوانسته ترا به اندازه انتشار معجزهآسای چنین کتاب کوچکی خوشحال کند. حال میتوانی در این شب تاریک دل خوش داری به انتشار کتاب «درآمدی بر شکلگیری مناسبات مدنی جوامع باستان و غلبه سلطهگری». به کتابی که در آن از بندهای هزاران سالهای گفتی که انسان را به زنجیر کشیده است.
کتاب «درآمدی بر شکلگیری مناسبات مدنی جوامع باستان و غلبه سلطهگری» (نگاهی به گذشته و چشماندازی به آینده) چاپ و منتشر شده است. نگارنده در این کتاب کوشیده است تا آن بخش از رفتارهای متداول در جامعه ایرانی را که موجب عقبماندگیها و تباهیها شده و خود محصول نظام سلطه بوده را با نگاهی به دادههای تاریخی و باستانشناختی تحلیل کند. اکنون شاید بیش از هر زمان دیگری نیاز داشته باشیم که دستاوردهای فعلی مطالعات باستانی و تاریخی را صرف نقد رفتارهای امروزین خود کنیم. با این هدف که اشتباههای تاریخی را بشناسیم و از تکرار آنها دوری کنیم.
علاوه بر نسخه چاپی، نسخه پیدیاف این کتاب نیز در اختیار علاقهمندان قرار دارد و توزیع و به اشتراک گذاشتن آن در محیط وب بدون هیچگونه تغییر در محتوای آن برای همگان آزاد و رایگان است:
دانلود کتاب «درآمدی بر شکلگیری مناسبات مدنی جوامع باستان و غلبه سلطهگری»
چاپ و ویرایش نخست ۱۳۹۱، ۶۴ صفحه، ۷۴۰ کیلوبایت