یوتاب: پهلوان دروغین هخامنشی
ادعا میشود که در ایران عصر هخامنشی یک سردار زن شجاع وجود داشته که خواهر آریوبرزن بوده و چنین و چنان از خود شجاعت نشان داده است. عده دیگری نیز او را ملقب به «یوتاب شیرزن بختیاری» کردهاند! چنین شخصی وجود خارجی ندارد و در هیچیک از اسناد و مدارک تاریخی نامی از او نیامده است.
آرشیت: دانشمند دروغین هخامنشی
گفته میشود که در زمان هخامنشیان دانشمند و فیلسوف بیهمتایی به نام «آرشیت دانا» زندگی میکرده که نظریهپرداز دموکراسی در ایران باستان هم بوده است. سخنان حکیمانهای را نیز بدو منسوب کردهاند. همچنین مدعی شدهاند او شاگرد برجستهای هم داشته که «بانو ورتا» بوده است. این ادعا نیز دروغین و ساختگی است.
آرتمیس: فرمانده دروغین نیروی دریایی هخامنشی
آرتِمیس در اصل شخصیت حقیقی است، اما نه ایرانی است و نه فرمانده نیروی دریایی ایران یا هر کجای دیگر. نام او نیز از نام یکی از خدایان یونانی گرفته شده است. اما اینکه فرمانده نیروی دریایی ایران در زمان هخامنشیان بانویی به نام آرتمیس بوده، ادعایی نادرست و مجعول است. آرتمیس حاکم شهر هالیکارناس (پایتخت کشور کاریَه/ کاری) بود که در سال ۴۸۰ قبل از میلاد در حمله سپاه خشیارشا مغلوب او شد و از روی ناچاری و به اصرار خشیارشا در جنگ دریایی سالامیس/ سالامین علیه سپاه یونان شرکت کرد. او خشیارشا را از این جنگ برحذر میداشت، جنگی که در نهایت به شکست خشیارشا منجر شد. گفته شده که آرتمیس بطور پنهانی با یونانیان همدستی میکرد.
سوشانس، حقوقدان دروغین ایران باستان
موبد رستم شهزادی (موبدانموبد پیشین زرتشتیان ایران) در کتاب «قانون مدنی زرتشتیان در زمان ساسانیان» احکام شرعی و فقهی بردهداری و غلامی و نحوه کارکِشی و اجاره دادن و خرید و فروش برده در دین زرتشتی را با جزئیات کامل شرح میدهد. ایشان این احکام را به شخصیتی موسوم به «سوشانس» منسوب میدارد و او را بدون ارائه هیچ دلیل و مدرک و مأخذی «حقوقدان معروف قدیم ایران» معرفی میکند. باید دانست که چنین شخصیتی از اصل و اساس ساختگی و دروغین است و در هیچ منبع تاریخی یاد و نامی از چنین حقوقدانی نیامده است.