Skip to content
 

ایران در آمارهای جهانی

بهره هوشی متوسط مردم جهان

۱۰ بهمن ۱۳۹۶

ضریب هوش متوسط مردم کشورهای جهانیکی دیگر از شاخص‌های جهانی به بهره هوشی متوسط مردم کشورها اختصاص دارد. خلاصه بهره‌های هوشی مطابق این شاخص و تصویر پیوست به این شرح است: ضریب هوش بالا (بیشتر از ۱۰۰): کشورهای آسیای شرقی، مثل کره، چین، ژاپن و مغولستان. ضریب هوش متوسط (بین ۹۰ تا ۱۰۰): کشورهای اروپای شمالی و آمریکای شمالی، مثل انگلستان، آمریکا، فرانسه و آلمان. ضریب هوش پایین (بین ۸۰ تا ۹۰): کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا، مثل ایران، افغانستان، عراق، عربستان، مصر و لیبی. ضریب هوش خیلی پایین (کمتر از ۸۰): کشورهای آفریقای مرکزی و جنوب آفریقا، مثل کنگو، نامیبیا، زامبیا و آنگولا.

جزئیات بهره هوشی متوسط مردم ایران و تعدادی از کشورهای اطراف به شرح زیر است: مغولستان ۱۰۱؛ اسرائیل ۹۵؛ ارمنستان، گرجستان، قزاقستان ۹۴؛ ترکیه ۹۰؛ عراق، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان ۸۷؛ کویت ۸۶؛ یمن ۸۵؛ ایران، افغانستان، پاکستان، عربستان سعودی، امارات متحده عربی ۸۴؛ سوریه ۸۳.

شاخص جهانی احساس خوشبختی و رضایت از زندگی

۹ بهمن ۱۳۹۶

جدول شاخص جهانی احساس خوشبختی و رضایت از زندگی

شاخص جهانی احساس خوشبختی و رضایت از زندگی برای سال ۲۰۱۷ میلادی منتشر شده است. این گزارش نه بر اساس آمارهای رسمی و دولتی، که مبتنی بر احساس شخصی افراد است. احساس خوشبختی در ایران و بعضی کشورهای پیرامون آن مطابق این شاخص و تصویر پیوست به این شرح است: وضعیت عالی: اسرائیل. وضعیت خوب: عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر. وضعیت متوسط: مغولستان، پاکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان، لبنان، اردن، کویت. وضعیت بد: ایران، افغانستان، عراق. وضعیت خیلی بد: سوریه، یمن.

سقوط ایران در شاخص جهانی اعتماد

۲۵ دی ۱۳۹۶

شاخص اعتماد در ایران و جهاناز مهمترین و اساسی‌ترین سرمایه‌های هر اجتماع انسانی، میزان «اعتماد» موجود بین آحاد آن جامعه است. اعتماد بین مردم با یکدیگر و مردم با نهادهای دولتی و عمومی. «افزایش اعتماد» عامل کلیدی توسعه و پیشرفت یک کشور و «کاهش اعتماد» عامل اساسی انحطاط آنست. هستی هر جامعه و هر تشکل بشری از میزان «اعتماد» موجود میان اعضای آن شکل می‌گیرد.

«شاخص‌ اعتماد» حاصل داده‌هایی است که وضعیت فعلی و روند تغییرات اعتماد در هر کشور را نشان می‌دهد. سقوط شاخص اعتماد در هر کشور به منزله زنگ خطری است که اهمیت آن از آژیر قرمز جنگ و سیل و زلزله کمتر نیست. در اغلب کشورهای جهان توجه ویژه‌ای به شاخص اعتماد می‌شود و آنرا به منزله تب‌سنج بیماری‌های اجتماعی بکار می‌گیرند. در ایران نه تنها به این شاخص اهمیتی داده نمی‌شود که اغلب از وجود آن نیز بی‌اطلاعند.

تصویر پیوست، شاخص اعتماد در تعدادی از کشورهای جهان را نشان می‌دهد که اغلب سیر ثابت یا سیر صعودی دارند. در این میان، شاخص ایران (رنگ سورمه‌ای) شیب نزولی شدیدی را نشان می‌دهد که طی چند سال اخیر به قعر جدول سقوط کرده است. این در حالی است که تا چند سال قبل از آن، وضعیت اعتماد در جامعه ایران بیش از متوسط کشورها بوده است. به آمارها و شاخص‌های جهانی می‌توان بی‌اعتنا بود و آنها را به قیمت انحطاط بیشتر رد کرد. اما می‌توان آنها را جدی گرفت و در صورت صحت، مانع انحطاط بیشتر جامعه شد.

وضعیت اعتیاد در کشورهای فارسی زبان و عربی زبان

۱۳ مرداد ۱۳۹۳

سازمان ملل هیچگاه روزی با عنوان روز جهانی کورش وضع نکرده و شعر سعدی را نیز از چنگک‌های سردر خود آویزان نکرده است. اینها توهماتی هستند که روح دروغ‌پرست ما برای تسکین و التیام آلام و عقب‌‌ماندگی‌های همیشگی و تاریخی از جامعه جهانی (و حتی از جامعه خاورمیانه) بدان نیاز دارد. اما سازمان ملل طبق این گزارش (+) و پیوست‌های آن، سه کشور فارسی‌زبان: ایران، افغانستان و تاجیکستان را در صدر فهرست کشورهای مصرف کننده مواد مخدر و جزو معتادترین کشورهای جهان جای داده (در این میان ایران مقام اول اعتیاد در جهان را دارا است)؛ و نیز سه کشور عربی‌زبان: عربستان سعوی، امارات عربی متحده و قطر را نیز در انتهای فهرست و جزو غیرمعتادترین کشورهای جهان معرفی کرده است.

کمی به خود بیاییم. با چشم بستن بر واقعیت‌ها و با ستایش بیجا از خود و تحقیر بیجای دیگران، بجایی جز تباهی بیشتر نمی‌رسیم. نسل‌های آینده، ما را بخاطر دروغ‌پردازی و میراث زشتی که برایشان به سوغات می‌گذاریم، سرزنش خواهند کرد. آینده میهن ما را تخیلات زیبا نمی‌سازند، واقعیت‌های تلخ می‌سازند.

web analytics