Skip to content

فهرست کتاب‌های رضا مرادی غیاث آبادی

Books By Reza Moradi Ghiasabadi

تألیفات و کتاب های رضا مرادی غیاث آبادی


کتاب باستان شناسی تقلب و رنج های بشری

باستان‌شناسی تقلب و رنج‌های بشری

Archaeological Forgery and Human Sufferings

ممنوع‌الانتشار و در انتظار چاپ

مطالعه آنلاین

نمونه‌هایی از رنج‌های تاریخی بشر و فشارها و تباه‌گری‌های مذهبی و سیاسی. وظیفه اجتماعی و انسانی هر کس است که در حد توان و اطلاعات خود در قبال رنج‌های بشری و فریب و بهره‌کشی از توده‌ها و هرگونه عمل ضدبشری مقابله و مبارزه و روشنگری کند. سکوت و بی‌تفاوتی در حکم موافقت و یا رضایتِ ضمنی است. رضایتی که موجب تباهی جامعه، ظلم به بشریت و ظلم به نسل‌های آتی خواهد شد. بر همین اساس، نگارنده نیز وظیفه خود می‌داند تا در قبال گسترش سازماندهی‌شده جعل و جهل و تحریف تاریخ و اغوای عمومی که برای مقاصد ناسیونالیستی و نژادپرستیِِ آریاانگارانه و کورش‌پرستانه و برای توجیه سلطه هخامنشیان و زرتشتیان ساسانی انجام می‌شود و قصد بسط و استقرار سلطه استعماری نوینی را در سر دارد، در حد توان خود دست به روشنگری و مبارزه بزند. واقعیت‌های تاریخی را می‌باید بدون واهمه و بدون رعایت منافع این یا آن بیان کرد و آنها را به هیچ قیمتی و تحت هیچ شرایطی سانسور و لاپوشانی نکرد. پنهان کردن یا توجیه واقعیت‌های تاریخی موجب تجربه نیاموختن نسل‌های حال و آینده، و تکرار آنچه خواهد شد که در طول تاریخ موجبات تباهی و رنج و شکنج انسان را فراهم کرده است. جامعه‌ای که عده کثیرتری از افراد و اعضایش بدون واهمه و با درک وظیفه اجتماعی خویش دست به مقابله و روشنگری در قبال اعمال ضدبشری بزند، جامعه‌ای انسانی‌تر، سالم‌تر، آبادتر و آزادتر خواهد بود و توان پرورش و تربیت نسل‌های بهتر و کارآمدتری را خواهد داشت. این می‌تواند شاخصی برای شناخت هر فرد شود که چقدر از زندگی خود را وقف مبارزه با بهره‌کشی از توده‌ها کرده است.

● ویرایش اول ۱۳۹۱، ویرایش نهم با تجدیدنظر کلی ۱۳۹۹، ۳۴۰ صفحه، شابک ۰-۴۳-۶۳۰۳-۹۶۴-۹۷۸


کتاب فرهنگنامه ایران

فرهنگنامه ایران

دانشنامه فرهنگ و تمدن ایران و پیرامون آن

Irania Encyclopedia

پیشگفتار

«فرهنگنامه ایران» نخستین دائره‌المعارف یا دانشنامه فارسی با موضوع «ایران» است. ویرایش نخست کتاب پیشگام فرهنگنامه ایران و نسخه آنلاین آن در سال ۱۳۹۲ و پس از بیست سال پژوهش و مطالعات میدانی چاپ و منتشر شد و در اختیار دوستداران و محققان تاریخ و فرهنگ ایران قرار گرفت. تمامی محتوای این کتاب منحصراً برای همین اثر و آثار مکمل آن تألیف، عکاسی و طراحی شده‌اند. فرهنگنامه ایران با حدود ۵۰۰۰ مدخل الفبایی- موضوعی به هر پدیده‌ای می‌پردازد که با فرهنگ و تمدن ایران و پیرامون آن در پیوند است. فرهنگنامه ایران گستره وسیعی از نام‌ها و مفاهیم را به شکل موجز و مختصر (و در مواردی به تفصیل بیشتر) در بر می‌گیرد. از آن جمله است: دوره‌های باستان‌شناسی، سکونتگاه‌ها، آثار و بناهای باستانی، سنگ‌نگاره‌ها، خط‌ها و زبان‌ها، کتیبه‌ها و متون کهن، متون ادبی و علمی، شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای، نام‌های اوستا و شاهنامه، دانشوران، متفکران، هنرمندان، ادیبان و شاعران، جشن‌ها و گردهمایی‌های مردمی، مناسبت‌های تقویمی و باورهای کیهانی، هنرهای مردمی و صنایع دستی، موسیقی و خوشنویسی، اوزان و مقیاس‌ها، تاریخ‌نامه‌ها و جغرافی‌نامه‌ها، تاریخ‌نگاران و جغرافی‌نویسان، شرق‌شناسان و سفرنامه‌نویسان.

● چاپ ۱۳۹۲، ۸۴۸ صفحه، قطع وزیری، جلد گالینگور، با ۵۰۰ عکس اختصاصی ایران‌شناسی، شابک ۸-۹۶۳۹-۰۴-۹۶۴-۹۷۸


کتاب فرهنگنامه عکس ایران اثر رضا مرادی غیاث آبادی

فرهنگنامه عکس ایران

Photo-Encyclopedia Persica

پیشگفتار

«فرهنگنامه عکس ایران» نخستین فتو-انسیکلوپدیا در ایران و مجموعه‌ای از عکس‌های مستند و طبقه‌بندی شدۀ ایران‌پژوهی به دو زبان فارسی و انگلیسی است. عکس‌های این کتاب از جمله شامل موضوعات زیر می‌شود: کتیبه و سنگ‌نبشته، سنگ‌نگاره، پیکره و تندیس، گور صخره‌ای (دخمه)، گورسنگ؛ بناها، آب‌انبار، پل، کاروانسرا، میل و مناره، برج، آرامگاه، گنبدخانه، سازه‌های خورشیدی، نیایشگاه‌ها و زیارتگاه‌ها، مسجد و زیارتگاه‌های اسلامی‌، کاخ، دروازه، دژ، قلعه و بارو، بناهای ناشناخته، تپه‌ها و سکونتگاه‌های باستانی؛ تاق و گنبد، بادگیر، ستون، محراب، پلکان، در و پنجره، درکوبه و قفل؛ آجرکاری و گچبری، کاشیکاری و آجرکاشی، دیوارنگاره، مقرنس و گوشواره، امضای معمار؛ انسان و زندگی، پیشه‌ها و شغل، دست‌ساخته‌ها، ابزار و اشیا، ساز، درختان کهن و مقدس. فرهنگنامه عکس ایران محصول بیست سال سفر و عکاسی در سراسر ایران است.

● چاپ ۱۳۹۲، دو جلد، ۱۵۳۶ صفحه، قطع رحلی، جلد گالینگور با قاب، کاغذ گلاسه، با حدود ۲۰۰۰ عکس تک‌رنگ و رنگی اختصاصی، شابک ۶-۹۴۸-۳۵۸-۹۶۴-۹۷۸


کتاب درآمدی بر مناسبات مدنی جوامع باستان و غلبه سلطه گری

درآمدی بر شکل‌گیری مناسبات مدنی جوامع باستان و غلبه سلطه‌گری

نگاهی به گذشته و چشم‌اندازی به آینده

An Introduction to Civil Relations in Ancient Societies and Formation of Hegemony

مطالعه آنلاین

نگاهی به پیدایش و اضمحلال قراردادهای اجتماعی و واکاوی ناهنجاری‌های رفتاری با نگاهی به گذشته و چشم‌اندازی به آینده. اکنون وقت آن است که سرنوشت تلخ و دردناک انسان در ایران را تحلیل و بررسی کنیم تا بلکه با یاری آن چشم‌انداز روشن‌تری به آینده و به افق‌های پیش رو بگشاییم. شاید بیش از هر زمان دیگری نیاز داشته باشیم که دستاوردهای فعلیِ مطالعات باستانی و تاریخی را صرف نقد رفتارهای امروزین خود کنیم. با این هدف که اشتباه‌های تاریخی را بشناسیم و از تکرار آنها دوری کنیم. باشد تا با آرمان‌ها و کوشش‌های همگانی، هنگامی که چشمان فرزندان فردای میهن را در ذهن خود مجسم می‌کنیم، در آنها بارقه‌هایی از شادی و آرامش و افتخار بیابیم. حدود ۵۵۰۰ سال است که انسان در ایران به بند کشیده شده است. در این مدت درازآهنگ و طولانی، هر آن کسی که به او وعده رفاه و آسایش و آزادی و عدالت و خوشبختی را داده، تنها بندهای او را محکم‌تر و زنجیرهای او را سخت‌تر نموده است.

● چاپ ۱۳۹۱، ۶۴ صفحه، قطع وزیری، جلد شمیز، شابک ۴-۹۱۳۲-۰۴-۹۶۴-۹۷۸


کتاب ایران چیست

ایران چیست؟

طرح مسئه پیرامون نام‌های ایران، آریا و فارس

What is Iran?

مطالعه آنلاین

بررسی تاریخچه و مفهوم نام‌های ایران، آریا و فارس در منابع و متون کهن. نام‌های ایران و فارس و شکل‌های پیشین آنها، همچون آریا، اَری، آرین، اَئیریَه، پَرسَه، پارسوا، پَرَشی، پِرسیس و انبوهی شمارش‌ناپذیر از دیگر نام‌های مشابه با آنها، از حدود ۴۵۰۰ سال پیش و به گونه پراکنده در منطقه‌ای از حدود غرب بین‌النهرین و آناتولیِ میانی تا شمال قفقاز، حوزه دریاچه خوارزم، سغد و دشت فرغانه تا دشت تاریم و غرب چین و تا پنجاب و رود سند برای نامیدن برخی سرزمین‌ها و مردمان ساکن در آنها رواج داشته است. این رواج و تداول الزاماً به معنای هویت یکسان، مفاهیم برابر و یا خاستگاهی مشترک نیست. در آغاز و میانه‌های هزاره یکم پیش از میلاد که دوران لشکرکشی‌ها و جهان‌گشایی‌ها اوج می‌گیرد، نام‌های در پیوند با سپاه غالب نیز عمومیت و گسترش بیشتری می‌یابد.

● چاپ ۱۳۹۰، ۹۶ صفحه، قطع وزیری، جلد گالینگور، شابک ۵-۰۲۹-۱۹۲-۶۰۰-۹۷۸


کتاب چهارطاقی های ایرانThe Sun in Tetrapylons

چارتاقی‌های ایران

The Sun in Tetrapylons: A Report on Discovering the Relationship between Tetrapylons, Time and Variation in the Declination of the Sun

صفحه اصلی و راهنمای مطالب موجود درباره چارتاقی‌ها
دانلود این کتاب Download English Version

دو کتاب جداگانه به زبان‌های فارسی و انگلیسی در بررسی پیوند چهارطاقی‌ها با زمان و تغییرات میل خورشید. در این کتاب‌ها نظریه نگارنده در زمینه مناسبات چهارطاقی‌های ایرانی و رومی با زمان، تقویم و تغییرات سالانه میل خورشید بر اساس مطالعات میدانی و شواهد ملموس و مشاهده‌پذیر بررسی و معرفی شده است. در دانش اخترباستان‌شناسی و در زبان فارسی، می‌توان بناهایی با چنین ویژگی‌ها و خصوصیاتی را «بناهای تقویمی»، «سازه‌های تقویمی»، یا «ساختارهای خورشیدسو» نامید. همچنین ممکن است که نام‌های «مهربین»، «خوروین/ خوربین» و «بازه‌هور» (روزنه خورشید) که از دیرباز برای نامگذاری برخی از این بناها بکار رفته و در زبان فارسی نیز شناخته شده هستند، نامی کهن با معنای فراموش‌شده برای این گونه از بناها بوده باشند.

● چاپ ۱۳۸۹، ۱۰۲ صفحه، قطع وزیری، جلد گالینگور، کاغذ گلاسه، با ۶۷ عکس و نقشه، شابک ۶-۴۹-۲۷۲۵-۹۶۴-۹۷۸.

● Ghiasabadi, Reza M., The Sun in Tetrapylons: A Report on Discovering the Relationship between Tetrapylons, Time and Variation in the Declination of the Sun, traslated by Bahareh Eskandari, Persian Studies, Tehran, 2015, 86 pages, ISBN: 978-964-6303-50-8.


برخی از کتاب‌های دیگر:

باستان‌شناسی شاهنامه (۱۳۹۸)، گاثای زرتشت: کوششی برای ترجمه واقعگرایانه و غیرذوقی از گاثای منسوب به زرتشت (۱۳۹۲)، سنگ‌نگاره‌های صخره‌ای ایران (۱۳۹۱)، زیورافزارهای باستانی قفقاز (۱۳۹۱)، گوی بالدار (۱۳۹۱)، خانه مادربزرگ (۱۳۸۳)، اوستای کهن: همراه با فرضیه‌هایی پیرامون نجوم‌شناسی بخش‌های کهن اوستا (۱۳۸۲)، تردید در فرضیه مهاجرت آریاییان و چگونگی آب‌وهوا و دریاهای باستانی ایران (۱۳۸۱)، دایره‌المعارف عکس ایران (۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶).

یادآوری: محتوای کتاب‌های اولیه این نگارنده که نام آنها در این صفحه نیامده است، حسب مورد و با ویرایش و تجدیدنظر و حذف و اضافات، در کتاب‌های جدیدتر نگارنده و بخصوص در کتاب‌های «فرهنگنامه ایران» و «چارتاقی‌های ایران» و نیز در وب‌سایت «پژوهش‌های ایرانی» منتشر شده‌اند.

web analytics